top of page
Search
  • Krisz

A "Magánkiadás előtt: A kreatív írás alapjairól" már rendelhető!


A kreatív írás alapjairól szóló, 55 tippet összegyűjtő kiadványom a mai nap felkerült az eKönyv.hu, a Bookline és a Smashwords kínálatába, és hamarosan érkezik a többi könyvesboltba is!

És hogy miről is van szó?

Pontosan 55 könyvírással kapcsolatos, írástechnikai tippet tartalmaz ez a kiadvány íróknak és leendő íróknak. Nádasi Krisz nemcsak az egyszerű ötleteket gyűjtötte össze, mint például hogy hogyan formázzuk meg a főszereplő jellemét, vagy milyen nézőpontból írjunk, hanem azt is, hogyan válasszuk meg egy szakkönyv, regény címét, mitől ütős egy fülszöveg, milyen írássegítő szoftverek vannak, és hogyan keressünk olyan olvasókat, akik még a tervezett kiadás, illetve a könyvkiadóknak való elküldés előtt gyorsan elolvassák a kéziratot és érdemi véleményt mondanak róla, jobbító ötletekkel. Ha egy író idegen nyelven szeretne írni, ebben a könyvben megtalálja, milyen nyelven érdemes ennek nekifogni, sőt, még azt is, milyen legyen a téma.

Bónuszként a kiadvány mellékletében mindenre kiterjedő szakirodalom-lista található, a legjobb magyar és angolnyelvű könyvekkel, blogokkal, internetes cikkekkel. Az olvasni szerető vásárló egy mindent felölelő listát talál az utolsó oldalakon arról, hogy hol és hogyan lehet ingyen e-könyveket letölteni, olvasni.

Mindenkinek szól ez az e-könyv, aki jól akar írni – legyen szó akár levélről, novellaíró pályázatról, egy vállalkozást népszerűsítő szakkönyvről vagy egy komplett regényről. Még a költők is találnak benne hasznos tippeket!

Azoknak különösen szól a könyv, akik kéziratukat el akarják küldeni könyvkiadóknak, irodalmi pályázatra készülnek, vagy magánkiadást fontolgatnak – akár a családnak, akár az egész világnak írnak!

Részlet a könyvből:

"7) Az első fejezet feladata

A könyvedet az első bekezdés, az első fejezet alapján fogják megvenni vagy visszatenni a polcra, ezért ennek különös figyelmet szentelj. Mi a legfontosabb?

- Keltsd fel a figyelmet. Rögtön a könyv elején írj valami érdekeset, valami szokatlant. Ne azzal kezdd, hogy „csodálatos napra virradtunk”. hanem hogy „csodálatos éjszaka virradt” (persze figyelj rá, hogy ez a mondat egy Északi-sarkhoz közeli helyszínen hiteles, vagy egy fantasy/sci-fi műben). Ne azzal kezdd, hogy Jancsi és Juliska gyerekkoruk óta szerették egymást, hacsak nem úgy folytatod, hogy Jancsi mégis Elzát vette feleségül, Juliska pedig Tiborhoz ment hozzá.

- Kerüld a kliséket. Például ne úgy kezdődjön a sztori, hogy valaki reggel felkel, vagy a főhősöd ma kezd az új munkahelyén/suliban, vagy egy Starbucks-szerű kávézóban áll sorban, vagy hogy a lány megpillantja a fiút.

- Mutasd meg a főhősödet lehetőleg rögtön az első mondatban, és úgy mutasd be, hogy látszódjon, mitől különleges, mitől különc, mitől szerethető. Például ha a hősöd, Anna, csikorgatja a fogát, mikor ideges, ezt máris megmutathatod – válassz hozzá egy különleges helyzetet.

- Rögtön utalj a konfliktusra: amit a hősöd szeretne, amit az antihősöd meg akar akadályozni.

- Villantsd meg a helyszínt és az évszakot."

Ha tetszik, rendeld meg még ma!

Recent Posts

See All
bottom of page